Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețuri tot mai mari la benzină: Cât va costa motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Abonare
Agenția pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți valabile pentru 12 mai.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Benzina s-ar putea scumpi din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noi prețuri plafon pentru carburanți, aplicabile pentru data de 12 mai.
Astfel, prețul la benzina cu cifra octanică 95 ar putea crește cu încă 17 bani și va ajunge să coste 28,95 de lei pentru un litru. În schimb, motorina se ieftinește ușor. Pentru un litru, șoferii ar putea scoate din buzunare 27,84 de lei, cu șase bani mai puțin față de ziua de astăzi.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Pe străzile Capitalei va circula un troleibuz turistic - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Societate
Chișinău: Cresc tarifele la călătoriile cu transportul public
Fluxul de știri
0