Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Germania și Qatar nu se pot înțelege cu privire la livrările de gaz lichefiat

© Sputnik / Artem Zhitenyov / Accesați arhiva multimediaTancher transportând gaz lichefiat
Tancher transportând gaz lichefiat - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Abonare
Presa occidentală scrie despre dificultățile care au apărut în negocierile dintre Germania și Qatar privind contractul de livrare a gazului lichefiat.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Germania și Qatar întâmpină probleme în procesul de negocieri privind livrarea gazului lichefiat, scrie RIA Novosti cu referire surse citate de presa occidentală.
Una dintre chestiunile problematice este clauza ce se referă la durata contractelor.
Părțile discută la ora actuală atât durata contractului, dar și pericolele pe care le poate prezenta pentru Germania o eventuală încheiere a contractului pe termen lung în contextul orientării Berlinului spre decarbonizare.
Totodată, este cunoscut faptul că Germania concurează cu alte state pentru gazul lichefiat din Qatar.
Sursele informate mai menționează că Doha pune și alte condiții, inclusiv îi interzice Germaniei să redirecționeze către alte regiuni ale Europei gazul pe care i l-ar putea vinde.
În timpul apropiat nu va fi posibilă asigurarea livrărilor de gaz lichefiat din Qatar în Germania, iar negocierile ar putea fi reluate în zilele lunii mai.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Economie
Compania germană VNG a acceptat schema rusească de plată pentru gaz
Fluxul de știri
0