Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bill Gates o face iarăși pe profetul și prezice o recesiune globală din cauza Ucrainei

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaBill Gates
Bill Gates - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2022
Abonare
Bill Gates, citat de presa occidentală, avertizează cu privire la o recesiune economică mondială din cauza crizei ucrainene.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Miliardarul american Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, prevede încetinirea economiei mondiale din cauza crizei din Ucraina, notează RIA Novosti cu referire la presa occidentală.
Gates subliniază că o serie de state, inclusiv dintre cele mai puternice economic, au majorat rata de bază pentru a reduce inflația.
„Conflictul a venit ca o completare la pandemie, când nivelul datoriei de stat deja era foarte ridicat și deja existau unele probleme în lanțurile de livrări”, a spus Gates, adăugând că rezultatul acestor procese va fi încetinirea creșterii economice.
În SUA, de exemplu, în ultimele luni se înregistrează un nivel record al inflației. Creșterea inflației în SUA a început încă înainte de criza ucraineană. În februarie indicatorul anual era de 7,9 la sută – un nivel maxim pentru ultimii 40 de ani, iar în martie a crescut până la 8,5 la sută.
Fluxul de știri
0