Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german al economiei, acuzat că apără interesele SUA

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZRobert Habeck
Robert Habeck - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Ministrul german al Economiei, Habeck, acuzat că apără interesele SUA
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, în timpul unui discurs adresat lucrătorilor de la o rafinărie de petrol din Brandenburg, a fost acuzat că apără interesele SUA, scrie Welt, citat de RIA Novosti.
„Cum puteți demonstra că reprezentați interesele Germaniei și nu interesele Statelor Unite?” l-a întrebat un angajat al uzinei pe ministru.
La rafinăria de petrol din Brandenburg, al cărei pachet de control de acțiuni îi aparține „Rosnefti”, peste o mie de angajați se tem să nu-și piardă locul de muncă, scrie ziarul.
Autorul crede că ministrul german al Economiei Habeck nu poate permite companiei să nu mai funcționeze din cauza lipsei de petrol rusesc, pentru că atunci Germania de Est ar rămâne fără combustibil.
La o întâlnire cu ministrul, angajații fabricii au spus că Statele Unite au finanțat schimbarea de regim de la Kiev și au încercat să interfereze în bunele relații dintre Rusia și Germania, notează jurnalistul publicației.
NATO, Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Internațional
Un fost ambasador al Franței susține poziția Rusiei privind neextinderea NATO
Fluxul de știri
0