Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Americanii îşi schimbă obiceiurile după creşterea preţurilor la combustibil

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Prețurile mari la combustibil obligă proprietarii de mașini din Statele Unite să reducă mersul cu maşina, a arătat un sondaj recent.
BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik, Doina Crainic. Aproximativ două treimi dintre proprietarii de vehicule şi dintre gospodării din SUA îşi modifică semnificativ obiceiurile privind condusul, în contextul în care costul benzinei continuă să crească, arată cel mai recent sondaj realizat de Maru Public Opinion.
Potrivit sondajului, 66% dintre șoferi şi-au schimbat sau își vor schimba obiceiurile privind condusul zilnic, dacă prețul benzinei rămâne între 4,12 și 4,35 de dolari pe galon.
Prețul mediu al benzinei AAA este în prezent în jur de 4,3 USD pe galon. Cifra se bazează pe datele privind prețurile de la 130.000 de benzinării din SUA.
Din 1.392 de respondenți, 34% au declarat că nu îşi vor schimba probabil obiceiurile privind condusul, până când prețul va fi de aproape 5 dolari pe galon (un galon este echivalent cu 3,785 litri, n.red.). Mai multe state americane, inclusiv California și Nevada, au depășit deja acest nivel.
Potrivit lui Patrick de Haan, analist în chestiunile privind petrolul la GasBuddy, „combustibilul diesel a crescut până la cel mai înalt nivel văzut vreodată”.
„Deocamdată, costurile ridicate ale motorinei vor fi resimțite cu siguranță în magazinele alimentare, de uz casnic sau în următorul dvs. zbor, pe măsură ce urcă prețurile la combustibil în domeniul aviaţiei, ceea ce va duce la o creștere continuă a inflației”, a adăugat analistul, citat de RT.
Sondajul evidențiază impactul costurilor mai mari la energie asupra consumatorilor americani, 62% dintre respondenți spunând că limitează utilizarea mașinilor pentru cumpărături alimentare sau vizite la medic, iar 41% dintre ei spunând că nu își umplă rezervoarele, ci alimentează cu combustibil doar atât cât își pot permite.
În acelaşi timp, 35% optează pentru a-și lăsa mașinile acasă și a folosi mijloacele de transport în comun, 34% merg la diferite benzinării până găsesc cele mai bune prețuri, iar 29% au anulat călătoriile planificate pentru concediile de vară cu mașina.
Молдавская ГРЭС - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2022
Economie
Agenția Internațională pentru Energie avertizează cu privire la sancțiunile anti-Rusia
Fluxul de știri
0