Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

OMV spune clar: nu e pregătit de un embargo asupra petrolului sau gazului rusesc

© AFP 2024 / JOE KLAMARAn areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna
An areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Abonare
Directorul general al OMV, Alfred Stern într-un interviu acordat joi cotidianului „Kurier” că se lucrează la o modalitate de plată cu Gazprom care să respecte sancţiunile
CHIȘINĂU, 7 mai — Sputnik. Grupul energetic austriac OMV nu se va retrage din producţia de petrol şi gaze pe termen scurt, în contextul posibilului embargo vizând petrolul şi gazele naturale ruseşti impus de UE.
„Vom continua să investim masiv în petrol şi gaze până în 2030 şi dezvoltăm cinci noi facilităţi de producţie de gaze, de exemplu în Norvegia şi în Marea Neagră, proiectul Neptun", a spus Alfred Stern.
"Dintr-un total de 3,5 miliarde de euro pe an, investim 1,6 miliarde de euro în explorare şi producţie", a adăugat Stern.
Potrivit directorului OMV, gazele naturale sunt o tehnologie necesară pentru tranziţia energetică. Alfred Stern a spus că în prezent OMV nu este pregătit pentru un embargo împotriva gazelor ruseşti şi de acea lucrează la o modalitate de plată cu Gazprom care să respecte sancţiunile, iar de pe de altă parte lucrează la umplerea depozitelor de gaze.
Sediul NATO din Bruxelles, foto din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Internațional
Pe 19 mai se întrunește Comitetul militar NATO
Fluxul de știri
0