Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Volodin a sfătuit țările europene să părăsească UE

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Trecere la banca de fotografiiUE
UE - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Volodin a spus că părăsirea UE este singura modalitate de a păstra suveranitatea țărilor europene.
Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, a spus că unitatea europeană se prăbușește, iar dacă țările UE vor să-și mențină suveranitatea, trebuie să părăsească Uniunea Europeană.
"Unitatea Europeană se prăbușește. Parlamentul European a cerut o reformă profundă a Uniunii Europene. Printre deciziile aprobate se numără și desființarea principiului de luare a deciziilor importante în mod solidar. Cu alte cuvinte, se propune renunțarea la dreptului de veto al țărilor membre ale UE”, a scris Volodin pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, acum opinia statelor individuale, și deci a cetățenilor acestora, nu va mai fi luată în considerare.
„Așa cum a arătat situația cu introducerea sancțiunilor anti-ruse, țările UE nu au unitate în această problemă. Prin urmare, trebuie să căutăm alte forme de luare a deciziilor, renunțând la principiul care există de ani de zile. Milioane de oamenii din Europa vor fi lipsiți de dreptul de vot. Statele lor își vor pierde în cele din urmă suveranitatea", a continuat președintele Dumei de Stat a Federației Ruse.
În acest sens, Volodin a remarcat că acum nu este clar cine va fi responsabil față de cetățenii unei anumite țări în cazul creșterii prețurilor, șomajului, problemelor din economie ca urmare a deciziilor luate fără a ține cont de opinia acestora.
„Dacă statele care fac parte astăzi din UE doresc să păstreze suveranitatea și să apere interesele cetățenilor lor, le mai rămâne o singură cale - să părăsească Uniunea Europeană”, a adăugat spicherul Dumei de Stat.
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Editorialist
De ce Papa a reamintit despre „lătratul NATO la ușa Rusiei”
Fluxul de știri
0