Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Percheziții la domiciliul unui fost premier

© Sputnik / Miroslav RotariProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Abonare
Percheziții la un fost prim-ministru și o persoană afiliată „Grupului Andronachi” în dosarul care vizează Consulatul Moldovei la Odesa, Ucraina.
CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale efectuează la moment percheziții în cadrul cauzei penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa.
"Perchezițiile se desfășoară la un fost premier al Republicii Moldova, precum și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de fostul deputatul PD Vladimir Andronachi, implicați în această schemă", anunță PCCOCS.
Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, rezultatele perchezițiilor vor fi anunțate ulterior.
Presa locală scrie că fostul premier la care au loc perchezițiile este democratul Pavel Filip.
Amintim că, în decembrie 2020, Procuratura Generală a anunțat că a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, orașul Odesa, strada Posmitnogo nr.2/2Б.
percheziții - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2022
Politică
Percheziții la fostul director al Serviciului de Informații și Securitate - detalii
Fluxul de știri
0