Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii după perchezițiile de la domiciliul lui Pavel Filip: Ce persoane mai sunt vizate

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Abonare
Procurorii vin cu detalii, după perchezițiile la un fost premier, la un fost consul și o persoană din „Grupului Andronachi”. Ce au ridicat ofițerii de urmărire penală.
CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Dispozitive de comunicații, suporturi de stocare, documente, ștampile și înscrisuri de ciornă. Asta au ridicat procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în urma perchezițiilor care au avut loc la un fost premier, un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană afiliată „Grupului Andronachi”. Potrivit Procuraturii, persoanele sunt învinuite în dosarul care vizează Consulatul Moldovei la Odesa, Ucraina.
"Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la un fost prim-ministru al Moldovei, un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană din anturajul „Grupului Andronachi.” Urmează ca cele ridicate să fie examinate în cadrul urmăririi penale", se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generată.
Ulterior perchezițiilor și coroborării cu alte probe din dosar, procurorii PCCOCS i-au citat pentru audieri pe figuranții din dosar.
"Urmează să fie citate și alte persoane, inclusiv alți demnitari de stat. Urmărirea penală continuă, în vederea cercetării tuturor aspectelor infracțiunii și a tuturor persoanelor implicate, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii", mai scrie Procuratura.
Presa locală scrie că fostul premier la care au loc perchezițiile este Pavel Filip. Ulterior, democratul a venit cu o reacție pe o rețea de socializare.
"În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldova mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație", a scris Pavel Filip.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Societate
Ministerul Apărării: Bărbații din Moldova pot traversa frontiera fără nicio restricție
Amintim că în această dimineață procuririi au efectuat percheziții în cadrul cauzei penale pornite pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de bunul imobil sub formă de sediul Consulatului Republicii Moldova în orașul Odesa.
"Perchezițiile se desfășoară la un fost premier al Republicii Moldova, precum și la mai mulți membri activi ai grupului criminal organizat condus de fostul deputatul PD Vladimir Andronachi, implicați în această schemă", anunță PCCOCS.
Fluxul de știri
0