Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Fost deputat: “Panglica Sfântului Gheorghe este o cale de compromis”

“Panglica lui Ștefan cel Mare, este o cale de compromis”
Abonare
Nicolae Pascaru: ” Interzicea panglicii Sfântului Gheorghe este o greșeală".
Fostul deputatul Nicolae Pascaru împreună cu mai multe organizații de tineret au venit cu ideea de a promova simbolurile naționale moldovenești în contextul în care actuala guvernare duce o luptă ridicolă împotriva acestora.
“Întotdeauna am promovat istoria și cultura moldovenească. Panglica lui Ștefan cel Marea și a Sfântului Gheorghe este o cale de compromis. Guvernarea a făcut o greșeală votând o lege stupidă într-un context tensionat”, a spus Pascaru.
Activistul civic a menționat că nu este nevoie de a tensiona și mai mult situația din țară, iar linia de echilibru ar putea fi promovarea identității și aspirațiile moldovenilor.
"Vom promova această panglică de Ziua Independenței, de Ziua Victoriei, inclusive la data canonizării lui Ștefan cel Mare și Sfânt", a declarat Nicolae Pascaru.
Pe 7 aprilie, deputații au votat în două lecturi un amendament la Codul contravențional prin care prevede ca panglicile, semnele, literele sau combinațiile acestora, ce sunt folosite în calitate de elemente distinctive ale agresiunii militare ruse în Ucraina, sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova.
Legea votată de majoritatea PAS, care prevede interzicerea panglicii "Sfântului Gheorghe", precum și celorlalte simboluri, introduce amenzi de până la 9 000 de lei și muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice, conform documentului, pot lua amenzi de până la 18 mii de lei.
Fluxul de știri
0