Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 20 de instituții din Transnistria au primit mesaje că sunt minate

© SputnikВ Приднестровье вновь говорят о "минировании"
В Приднестровье вновь говорят о минировании - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Pe adresele de e-mail ale mai multor instituții de pe malul stâng al Nistrului au venit mesaje anonime că clădirile acestora au fost minate.
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Noi anunțuri anonime au fost trimise la adresele de e-mail a zeci de instituții din Transnistria precum că sediile acestora ar fi fost minate, anunță departamentul afacerilor interne din regiune.
Potrivit informațiilor făcute publice de către departament, astfel de alerte au primit toate autogările din Transnistria, judecătoriile orașelor Tiraspol și Bender, administrațiile de stat din Râbnița și Bender, mai multe școli din Slobozia și Râbnița, Institutul de Arte de Stat din Transnistria, Universitatea de Stat din Transnistria T. G. Shevchenko și filialele lui din alte orașe, Spitalul Republican pentru Invalizi din Marele Război pentru Apărarea Patriei și întreprinderea „Benderîteploenergo”.
Anunțurile despre amplasare în clădiri a respectivelor dispozitive explozive au fost trimise anonim. Specialiștii au mers la aceste instituții pentru a inspecta clădirile și spațiile adiacente.
"Au fost deja efectuate verificări la majoritatea obiectivelor. Nu au fost găsite dispozitive explozive", transmite serviciul de presă al Departamentului Afacerilor Interne din Transnistria.
În acest moment, autoritățile competente încearcă să stabilească cine a lansat respectivele alarme false. Conform legislației locale, infractorii riscă până la trei ani de închisoare.
Fluxul de știri
0