Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii care au muncit în Elveția ar putea beneficia de pensii

© Pixabay / 495756Geneva
Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv inițierea negocierilor privind acordarea pensiilor cetățenilor care au muncit în Elveția.
CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Cetățenii moldoveni care au muncit în Elveția ar putea beneficia de pensie. Comisia politică externă și integrare europeană a dat aviz pozitiv pentru inițierea negocierilor în acest sens.
La fel, moldovenii care au lucrat în această țară ar putea primi prestații sociale, în cazul producerii unui accident de muncă sau survenirii unei boli profesionale. Prevederile se conțin într-un acord, care ar urma să fie încheiat între Republica Moldova și Confederația Elvețiană.
Scopul Acordului este asigurarea unui cadru de garanții de securitate socială pentru lucrătorii imigranți din Republica Moldova, care au muncit sau locuiesc pe teritoriul Elveției.
Proiectul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensiilor și indemnizațiilor de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale și a pensiilor de urmaș.
Potrivit datelor statistice, în prezent, în jur de 7 000 de cetățeni moldoveni se află pe teritoriul Elveției.
Buletin de identitate - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Societate
ASP sistează perfectarea actelor în regim de urgență - detalii
Fluxul de știri
0