Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe un drum din Găgăuzia au fost pictate simboluri interzise în Republica Moldova

© Sputnik / Maxim Topal„Găgăuzia e cu voi” – un astfel de apel, încadrat în panglica „Gheorghevskaia”, utilizarea căreia este interzisă prin lege pe teritoriul întregii țări, a apărut pe unun din drumurile naționale din UTA Găgăuzia.
„Găgăuzia e cu voi” – un astfel de apel, încadrat în panglica „Gheorghevskaia”, utilizarea căreia este interzisă prin lege pe teritoriul întregii țări, a apărut pe unun din drumurile naționale din UTA Găgăuzia. - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Panglica „Gheorghevskaia” este încă ținută la mare cinste în autonomia găgăuză, în ciuda interdicțiilor de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. „Găgăuzia e cu voi” – un astfel de apel, încadrat în panglica „Gheorghevskaia”, utilizarea căreia este interzisă prin lege pe teritoriul întregii țări, a apărut pe unun din drumurile naționale din UTA Găgăuzia. Această inscripție de pe drumul care leagă orașele Comrat și Ceadir-Lunga a fost văzută în această dimineață de șoferi la intrarea în satul Tomai.
La fața locului au intervenit reprezentanți ai poliției, ai administrației locale și jurnaliști. Atât polițiștii care lucrează la fața locului, cât și conducerea Drumuri Comrat, care se ocupă de întreținerea acestui tronson de drum, s-au abținut de la comentarii.
Serviciul de presă al Poliției Găgăuziei a promis că va oferi ulterior informații despre acest incident.
Inscripții similare au apărut de mai multe ori pe teritoriul Găgăuziei. În special, în satul Copceac, unde necunoscuți au desenat inscripția „Rusia, suntem cu tine”, iar pe monumentul tancului sovietic T-34 din Comrat, necunoscuți au pus litere interzise de legea moldovenească.
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Societate
Șeful IGP: Legea adoptată la nivel național prevalează în fața celei adoptate de Găgăuzia
Fluxul de știri
0