Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

UE își va face probleme grave dacă va pune embargo pe petrolului rusesc

© AFP 2024 / EMMANUEL DUNANDDrapelul UE
Drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Abonare
UE nu poate acționa unitar în impunerea embargoului asupra petrolului rusesc, multe state fiind afectate direct, și deja se vorbește de scutirea Ungariei și Slovaciei în acest sens, dar nici alte state nu văd această măsură cu ochi buni.
CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. UE ar putea scuti Ungaria și Slovacia de un embargou asupra achiziționării de petrol rusesc, aflat în curs de pregătire.
Se așteaptă ca marți Comisia să finalizeze lucrul la următorul și al șaselea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, care ar include o interdicție de a cumpăra petrol rusesc, dar intenția Bruxelles-ului se lovește de opoziția mai multor state.
Ungaria a declarat în repetate rânduri că nu va semna sancțiuni care implică energia. Slovacia este, de asemenea, una dintre țările UE cele mai dependente de combustibilii fosili din Rusia.
Așadar, cel puțin în cazul celor două state menționate, se va acorda o scutire, mai ales că embargoul asupra petrolului va fi introdus treptat, cel mai probabil urmând să intre pe deplin în vigoare abia de la începutul anului viitor.
Ungaria se opune în continuare oricărui embargo european asupra importurilor de petrol și gaze din Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului ungar, Zoltan Kovacs.
Și ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat luni că a auzit lucruri diferite despre un embargo asupra petrolului rusesc și că unele țări nu sunt încă pregătite pentru un astfel de pas.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Economie
Ungaria va bloca încercările UE de a opri importul gazului din Rusia
Fluxul de știri
0