Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dezmembrarea Ucrainei a început încă în 2014, afirmă Volodin

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ
Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Abonare
Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, afirmă că dezmembrarea Ucrainei a început încă în anul 2014, când Crimeea a ieșit din componența ei.
CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, răspunzând la întrebarea dacă este posibilă dezmembrarea Ucrainei, a spus că acesta a început după lovitura de stat din 2014, când Crimeea a ieșit din componența ei.

„Prăbușirea Ucrainei a început după lovitura de stat din 2014, când Crimeea s-a retras din componența ei”, a declarat Volodin reporterilor, fiind citat de RIA Novosti.

Parlamentarul a menționat că Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk și-au declarat independența, ieșit din componența Ucrainei. În plus, potrivit acestuia, astăzi mulți oameni care locuiesc în vestul Ucrainei au adoptat cetățenia Poloniei și Ungariei.
"Recent, peste 5 milioane de oameni au părăsit țara. Nici asta nu aduce un plus de stabilitate", a adăugat el.
"Auzim, de asemenea, declarații din Herson și din alte regiuni că nu vor să facă parte din Ucraina. Realitatea este aceasta", a subliniat Volodin.
Fluxul de știri
0