Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Unii experți europeni sunt alarmați din cauza noii arme aplicată de SUA contra Rusiei

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Abonare
Nicole Porro: SUA forțează UE să cumpere gaz american, pentru a rupe astfel relațiile Bruxelles-ului cu Moscova.
CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. SUA forțează Europa să cumpere gaz de șist scump, pentru ca astfel să reducă la minimum relațiile UE cu Rusia, a declarat redactorul-șef al revistei italiene Analisi Difensa, Scrive G. Giani, citat de portalul Nicola Porro, informează RIA Novosti.
„Devine evident că scopul strategic al SUA este să sape o prăpastie adâncă între Uniunea Europeană și Rusia prin intermediul armei energetice”, explică expertul.
Autorul mai notează că America a fost tot timpul împotriva unității Europei continentale cu Rusia, pentru că vede într-o asemenea apropiere un pericol pentru propria sa putere. Și chiar dacă nu reușește să rupă relațiile economice ale Bruxellesului cu Moscova, pentru că are de propus gaz lichefiant la un preț ne avantajos din punct de vedere economic, Washingtonul recurge la presiuni de alt gen, dat fiind faptul că Europa este împânzită de baze militare NATO.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Economie
Ungaria va bloca încercările UE de a opri importul gazului din Rusia
Fluxul de știri
0