Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe site-uri ale autorităților publice au fost supuse atacurilor cibernetice

© PixabayHacker
Hacker - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Abonare
Mai multe site-uri ale autorităților publice au fost supuse atacurilor de un grup de hackeri.
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. O serie de pagini web care aparțin autorităților publice au fost supuse atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service) începând cu ora 02:00. Despre aceasta a anunțat Serviciul de Informare și Securitate printr-un comunicat de presă publicat pe siteul instituției.
Potrivit instituției, atacurile sunt efectuate din afara țării, de pe echipamente și rețele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilități de securitate și înrolarea acestora în rețelele botnet.
"Atacul cibernetic este atribuit grupării pro-ruse KILLNET ce activează pe principii de hacktivism și se specializează pe efectuarea atacurilor de tip DDoS asupra țărilor considerate de ei drept susținători ai Ucrainei. Gruparea a efectuat atacuri similare și asupra altor pagini web ale unor autorități din țări din UE și asupra infrastructurii web a NATO, iar zilele trecute au fost atacate pagini web ale entităților publice din Romania", se arată în comunicatul emis de SIS.
Potrivit SIS, autoritățile responsabile întreprind măsurile necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale și pentru a minimiza impactul acestora.
"Menționăm că atacurile respective nu au un impact direct asupra funcționării resurselor sau sistemelor informaționale guvernamentale", mai anunță SIS.
Poliția Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Societate
A fost identificat autorul chemărilor false la Centrele Militare: Poliția anunță detalii
Fluxul de știri
0