Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Narîșkin: Polonia plănuiește să ocupe „teritoriile istorice” din Ucraina

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaСергей Нарышкин
Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Șeful Serviciului de Informații Externe, Narîșkin, a anunțat planurile Poloniei de a prelua controlul unei părți a Ucrainei.
CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Serviciul de Informații Externe a obținut informații despre planurile Varșoviei și Washingtonului de a stabili un control militar-politic strict al Poloniei asupra „teritoriilor ei istorice” în Ucraina, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Federației ruse, Serghei Narîșkin, fiind citat de RIA Novosti.
El a explicat că este vorba de o încercare de a repeta „înțelegerea” istorică pentru Polonia după Primul Război Mondial, când Occidentul colectiv, reprezentat de Antanta, a recunoscut dreptul Varșoviei de a ocupa mai întâi o parte a Ucrainei pentru a proteja populația de „amenințarea bolșevică”, iar apoi includerea acestor teritorii în statul polonez.
„Evenimentele ulterioare au devenit o ilustrare clară a ordinii coloniale și a polonizării forțate ca principale metode de construire a Poloniei Mari”, a spus Narîșkin, citat de biroul de presă al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse.
De data aceasta, prima etapă a „reunificării” ar trebui să fie intrarea trupelor poloneze în regiunile de vest ale Ucrainei sub lozinca „protejării lor de agresiunea rusă”. Acum se discută despre modalitatea acestei misiuni cu administrația președintelui american Joe Biden.
„Conform acordurilor preliminare, această misiune se va desfășura fără un mandat NATO, dar cu participarea „statelor dispuse”. Varșovia nu a reușit încă să se înțeleagă cu potențialii participanți la „coaliția oamenilor cu aceleași opinii”, a subliniat Narîșkin.
El a menționat că conducerea poloneză nu este interesată de martori suplimentari la desfășurarea acestei operațiuni, așa că „contingentul de menținere a păcii” este planificat să fie desfășurat în acele părți ale Ucrainei în care pericolul unei confruntări directe cu armata rusă este minim.
„Misiunile de luptă prioritare” ale armatei poloneze vor include preluarea treptată a controlului de la Garda Naţională a Ucrainei asupra obiectivelor strategice aflate acolo”, a adăugat directorul Serviciului de Informaţii Externe.
Potrivit Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, serviciile secrete poloneze caută acum reprezentanți negociabili ai elitei ucrainene pentru a forma o contrabalansare „democratică” a naționaliștilor de la putere.
Varșovia se așteaptă ca consolidarea ei în Ucraina de vest va conduce, cu un grad ridicat de probabilitate, la scindarea țării, iar Polonia să primească controlul asupra teritoriilor ocupate de „trupele de menținere a păcii”, a conchis Narîșkin.
Rumen Radev - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Internațional
Președintele Bulgariei s-a pronunțat categoric împotriva ajutorului militar pentru Ucraina
Fluxul de știri
0