Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu i-a mulțumit pentru solidaritate omologului său georgian, Salome Zourabichvili

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova le-a mulțumit poporului georgian și autorităților de la Tbilisi pentru solidaritatea manifestată.
CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Joi, într-o conversație telefonică, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulțumit omologului său georgian, Salome Zourabichvili, pentru solidaritatea manifestată față de țara noastră de către poporul și autoritățile Georgiei.
„Evoluțiile curente de securitate au fost discutate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, într-o conversație telefonică. Șefa statului le-a mulțumit poporului georgian și autorităților de la Tbilisi pentru solidaritatea manifestată față de țara noastră în aceste timpuri dificile pentru întreaga regiune”, a fost mesajul șefului statului moldovean, ne informează serviciul de presă al Președinției de la Chișinău.
Republica Moldova și Georgia au refuzat să se alăture țărilor care au adoptat sancțiuni împotriva Rusiei, în pofida presiunilor mari, oficiale și neoficiale, pe care le suportă. Autoritățile de la Tbilisi au subliniat, între altele, că o eventuală alăturare a Georgiei la aceste sancțiuni nu ar avea niciun efect asupra Rusiei, însă ar provoca pagube mari economiei georgiene. Chișinăul, la rândul său, în condițiile în care depinde foarte mult de occident, dar și de partenerii săi din Est, încearcă să practice o echilibristică diplomatică care îi solicită eforturi colosale, pentru a evita consecințele economice, sociale și politice nefaste ale situației extrem de complicate din regiune.
Fluxul de știri
0