Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un lot de orez, retras din comerț: Ce s-a depistat

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaLaborator, produse alimentare, orez
Laborator, produse alimentare, orez - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță retragerea din comerț a unui lot de orez.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Un lot de orez, cu data ambalării 11 aprilie aprilie 2022 a fost retras din comerț. Este vorba de orez șlefuit cu bob rotund, calitatea I, marca comercială „Ora” cu masa netă de un kilogram.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că în lotul respectiv s-a depistat depășirea nivelului admisibil de arsen anorganic de 1,6 mg/kg. În conformitate cu Hotărârea Guvernului, nivelul admisibil de arsen anorganic constituie 0,2 mg/kg.
Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum, s-a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.
„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform”, informează ANSA printr-un comunicat de presă
Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.
© Photo : ANSALot de orez „Ora” în care nivelului arsen anorganic este de 1,6 mg/kg, pe când nivelul admisibil de arsen anorganic este de 0,2 mg/kg.
Lot de orez „Ora” în care nivelului arsen anorganic este de 1,6 mg/kg, pe când nivelul admisibil de arsen anorganic este de 0,2 mg/kg. - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Lot de orez „Ora” în care nivelului arsen anorganic este de 1,6 mg/kg, pe când nivelul admisibil de arsen anorganic este de 0,2 mg/kg.
Arsenul se găsește în mod natural în mediu, fiind prezent în sol, în apele subterane și plante. Arsenul se găsește într-o varietate largă de compuși ai arsenului. Se găsește în apă, sol și pământ. Arsenul este absorbit de toate plantele și animalele.
Principalele efecte adverse raportate asociate ingerării de arsen anorganic pe termen lung în cazul persoanelor sunt leziuni ale pielii, cancer, toxicitate care afectează dezvoltarea, neurotoxicitate, boli cardiovasculare, tulburări ale metabolismului glucidelor și diabet.
Transport ilicit de arme - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Societate
Tentative de transportare ilicită a armelor, contracarate la două posturi vamale
Fluxul de știri
0