Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Germania ar trebui să pună în funcțiune Nord Stream 2, spune AfD

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaNord Stream 2
Nord Stream 2 - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Alternativa pentru Germania consideră că este necesară lansarea Nord Stream 2
Germania ar trebui să lanseze Nord Stream 2 dacă va solicita în schimb Rusiei să accepte din nou plata în Euro pentru gaz - o astfel de înțelegere ar putea fi o idee bună, spune un membru al Comisiei pentru politică externă a Bundestagului german, liderul partidului „Alternativa pentru Germania”, Tino Krupalla.
"Partidul nostru consideră că Republica Federală Germania ar trebui oricum să aibă în vedere lansarea Nord Stream 2. Motiv pentru care consider că problema valutară este independentă de proiect. Dacă argumentul comerțului în valuta Euro ar ajuta să fie convins guvernul federal să pună conducta în funcţiune, ar putea fi o idee bună”, a declarat liderul partidului pentru RIA Novosti.
"Dar mă tem că acum nu este vorba deloc despre astfel de detalii. Există pericolul ca pe continentul european mărul discordiei să fie mult mai otrăvitor, iar relațiile comerciale eurasiatice să fie blocate definitiv de regimul de sancțiuni. Trebuie să dăm de înțeles clar că nu vom permite o astfel de scindare a continentului”, a adăugat sursa agenției.
Guvernul german, după ce Rusia a recunoscut suveranitatea RPD și RPL, a oprit certificarea gazoductului Nord Stream 2 deja construit de Rusia. Ministrul german de Externe, Annalena Berbock, a spus că „proiectul este de fapt înghețat”. Anterior, presa a relatat despre falimentul Nord Stream 2 AG. Compania nu a confirmat acest lucru.
Fluxul de știri
0