Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gazprom a confirmat volumul de gaz rezervat pentru Moldova în luna mai 2022

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat că „Gazprom” a rezervat pentru Moldova gaz și în luna mai.
CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a scris pe pagina sa de Telegram că pentru luna mai este rezervat volumul necesar de gaz rusesc ce urmează să fie livrat Republicii Moldova.
SA „Gazprom” a confirmat oficial volumele de gaze naturale contractate pentru a fi livrate în Republica Moldova în mai 2022”, a scris Ceban.
Anterior mai mulți experți și unii reprezentanți ai guvernării au exprimat temeri că în luna mai Moldova ar putea rămâne fără gaze din Rusia din cauza faptului că nu a efectuat auditul datoriei istorice. Reprezentanții guvernării de la Chișinău au subliniat în repetate rânduri că mai multe companii, care ar fi putut efectua un audit profesionist, au refuzat să participe la licitația de achiziție a acestor servicii din cauza situației complicate din regiune.
Prețul estimativ pentru luna mai e de 910 dolari pentru o mie de metri cubi, însă cifra exactă va fi cunoscută pe data de 3 mai, a precizat pentru Sputnik Moldova directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Internațional
Patru cumpărători din UE au efectuat în ruble plățile pentru gaz
Fluxul de știri
0