Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Trupele ucrainene au tras cel puțin două rachete Tocika-U asupra orașului Herson

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащие Росгвардии в Херсонской области
Военнослужащие Росгвардии в Херсонской области - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Explozii în Herson: Forțele armate ale Ucrainei au lovit cu „Tocika-U” și „Uragan”
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Explozii puternice au răsunat în apropierea centrului de televiziune din centrul orașului Herson.
RIA Novosti relatează că loviturile asupra orașului au fost efectuate din partea pozițiilor ocupate de trupele ucrainene, de unde au fost lansate cel puțin două rachete din sistemul „Tocika-U”, care au fost precedate de cinci focuri efectuate de lansator multiplu de rachete reactive “Uragan”.
O sursă RIA Novosti din cadrul departamentului militar al Rusiei a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au tras trei rachete din „Tocika-U”, însă două dintre ele au fost doborâte.
„Din partea în care sunt dislocate trupele ucrainene, trei rachete „Tocika-U” au fost trase în centrul Hersonului, două dintre ele au fost doborâte”, a spus sursa.
În Herson este în vigoare legea marțială, nu sunt oameni pe străzile orașului. Numărul victimelor urmează să fie stabilit.
Potrivit corespondentului RIA Novosti, după atac, turnul de televiziune din oraș a supraviețuit, iar difuzarea posturilor TV rusești a fost reluată.
În cursul zilei, autoritățile locale au anunțat formarea de noi administrații militaro-civile în orașele și raioanele din regiune.
Armata rusă, în timpul operațiunii speciale de demilitarizare a Ucrainei, au preluat controlul asupra întregii regiuni Herson din sudul țării. Mai târziu, aici a fost lansată difuzarea posturilor de televiziune și radio rusești, iar populația a început să folosească mai mult rublele rusești.
Rusia a lansat operațiunea specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei pe 24 februarie.
Fluxul de știri
0