Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victimele represiunilor politice vor primi despăgubiri de la stat

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Victimele represiunilor politice din Republica Moldova vor primi despăgubiri din partea statului.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor, vor obține compensații pentru recuperarea valorii acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.
Potrivit proiectului cu privire la alocarea mijloacelor financiare, în acest scop din bugetul de stat vor fi alocate 1,034 milioane de lei. Banii urmează a fi distribuiți în cinci tranșe, pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2018 și până în anul 2022.
De compensațiile date vor beneficia 18 persoane, victime ale represiunilor politice din raioanele Ialoveni, Soroca, Râșcani, Sângerei și Strășeni.
Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei.
agricultori, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Societate
Agricultorii vor primi compensații parțiale pentru acciza la motorină: Câți bani
Fluxul de știri
0