Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul moldovean a semnat un memorandum ce vizează alimentația refugiaților ucraineni

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaRefugiați
Refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Programul Alimentar Mondial (PAM) va susține refugiații ucraineni din țara noastră pe termen lung, conform unui memorandum semnat miercuri la Chișinău.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Miercuri a fost semnat un memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Global al ONU. Potrivit documentului, refugiații ucraineni din țara noastră vor fi susținuți pe termen lung, chiar și după ridicarea stării de urgență, informează serviciul de presă al Guvernului într-un comunicat.
Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și PAM a fost semnat de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari și directorul Executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM) al Organizației Națiunilor Unite, David Beasley, în cadrul întrevederii cu prim-ministra Natalia Gavrilița, notează sursa oficială.
„Oficialii au discutat despre consecințele umanitare și economice ale războiului din Ucraina asupra țării noastre și sprijinul de care are nevoie în continuare Republica Moldova în contextul crizei refugiaților, dar și despre suportul pe care PAM îl va acorda familiilor din Moldova care găzduiesc refugiați din Ucraina”, mai află din comunicatul de la Guvern.
Sursa precizează că după semnare, Memorandumul de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Programul Alimentar Mondial urmează a fi ratificat de Parlament. Până în prezent, Programul acorda asistența umanitară Republicii Moldova în baza Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale.
Punctul de trecere a frontierei de la Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Din 24 februarie, peste 430 de mii de refugiați din Ucraina au venit în Republica Moldova
Fluxul de știri
0