Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizii de ultima oră: Ce măsuri i-a Chișinăul privind situația din Transnistria

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Autoritățile de la Chișinău a luat măsuri urgente privind situația din Transnistria.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Analizele autorităților de la Chișinău arată că în regiunea transnistreană există tensiuni între diferite forțe interne interesate de destabilizarea situației din regiune. Precizarea a fost făcută de președintele Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate în contextul ultimelor evenimente din Transnistria.

„Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice acțiuni și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”, a declarat președintele.

Sandu a precizat că CSS a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice să crească intensitatea verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate, dar și a patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră.
La fel, Consiliul Suprem de Securitate recomandă creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică.
Totodată, membrii CSS solicită creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.

Maia Sandu a mai declarat că autoritățile de la Chișinău insistă în continuare pe soluționarea pașnică a conflictului transnistrean. Președintele dă asigurări că se vor lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări și pentru întărirea securității statului și protejarea cetățenilor.

Totodată, șeful statului a făcut apel la calm și a îndemnat societatea să se abțină de la distribuirea informațiilor provocatoare. Celor care încearcă să acționeze împotriva stabilității, președintele le-a transmis că instituțiile statului vor acționa prompt pentru a opri orice tentativă de acest gen.
Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Internațional
Lavrov a comentat situația din Ucraina după discuția cu secretarul general al ONU
Fluxul de știri
0