Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

ONU se va destrăma dacă va fi abolit dreptul de veto, a precizat Lavrov

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov la ONU
Serghei Lavrov la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că ONU se va destrăma dacă nu va mai exista dreptul de veto la nivelul Consiliului de Securitate.
CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Fără dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU această organizație o să se destrame, a declarat marți ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a fost rugat de presă să comenteze o inițiativă în acest sens a Liechtensteinului, care urmează să fie supusă votului.

„Dreptul de veto n-o să dispară, pot să vă confirm asta. Dreptul de veto este unul dintre stâlpii de temelie ai ONU, fără acesta organizația o să se destrame”, a declarat Lavrov după discuția cu Secretarul General al ONU care a avut loc marți la Moscova.

Diplomatul a precizat că proiectul de rezoluție înaintat de Liechtenstein nu va influența în niciun fel negocierile care durează de ani de zile pe marginea chestiunilor de reformare a Consiliului de Securitate al ONU.
Ministrul rus a mai subliniat că la ora actuală ONU și comunitatea internațională se află într-un moment al adevărului. Potrivit lui, e o etapă de dezvoltare a relațiilor internaționale când fie că toți se vor resemna în fața faptului că cineva, cu un grup de sateliți ai săi, decide cum va trăi omenirea, fie omenirea va trăi în baza statutului ONU.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Internațional
MAE rus: Rusia ar prefera să evite o intervenție în situația din Transnistria
Fluxul de știri
0