Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Marinuța: Se încearcă testarea nervilor celor de la Chișinău și a celor din Transnistria

© Sputnik / Mihai CarausVitalie Marinuță
Vitalie Marinuță - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Vitalie Marinuța, fost ministru al Apărării susține că “la moment nu există pericol pentru populația din dreapta Nistrului”.
Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța a declarat pentru Sputnik Moldova că deflagrațiile din stânga Nistrului nu trebuie să fie motiv de panică pentru cetățenii moldoveni.
“Consider că populația din dreapta Nistrului nu are motive de panică și de a părăsi locuințele. Aceste acțiuni testează nervii celor de la Chișinău și a celor din Transnistria. S-ar putea ca Federația Rusă să atragă forțele ucrainene în această regiune sau să-și îndeplinească implementarea planurilor anunțate”, susține fostul ministru.
În același timp, Vitalie Marinuța a menționat că depozitul de la Cobasna este un pericol regional unde sunt stocate peste 20 de mii de tone de muniții vechi, dar au capacitate de deflagrare.
“Academia de Științe din Republica Moldova a declarant că depozitul din Cobasna are capacitate de deflagrare echivalentul unei bombe atomice din al doilea război mondial. Însă nimeni nu știe cu certitudine ce se află la moment acolo. De mai bine de două decenii autoritățile de la Chișinău nu au acces la depozit”, a punctat Marinuța.
Fluxul de știri
0