Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

WSJ: Saudiții își vând iahturile și alte proprietăți din cauza unor probleme financiare

© AFP 2024 / Amer HilabiIArabia Saudită - grădină
Arabia Saudită - grădină  - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Abonare
Unii prinți din dinastia conducătoare din Arabia Saudită vând proprietăți imobiliare și iahturi în SUA și Europa din cauza problemelor financiare, scrie Wall Street Journal.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Membrii familiei renunță la bunurile pe care le dețin în afara regatului, deoarece prințul moștenitor Mohammed bin Salman „a tăiat multe dintre sursele de bani pe care aceștia le foloseau pentru a-și susține obiceiurile extraordinare de cheltuieli”, au spus sursele.
Articolul subliniază că prinții saudiți au vândut în ultimii ani bunuri imobiliare, iahturi și obiecte de artă în valoare de peste 600 de milioane de dolari.
Sursele spun că prinții au nevoie de bani pentru a plăti taxele și întreținerea proprietății, precum și pentru a plăti parcarea avioanelor și a navelor.
În plus, în unele cazuri, membrii dinastiei sunt motivați de dorința de a deține „bunuri mai puțin ostentative” pentru a nu atrage prea multă atenție din partea prințului moștenitor.
De asemenea, se remarcă faptul că prințul Bandar bin Sultan, care a condus anterior serviciile de informații saudite, și-a vândut proprietatea în Marea Britanie în 2021 pentru 155 de milioane de dolari.
Potrivit uneia dintre surse, prinții se tem de Mohammed bin Salman, pentru că nu lucrează ei înșiși, dar întrețin un efectiv imens de angajați.
Fluxul de știri
0