Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția biroului de reintegrare după exploziile de luni de la Tiraspol

© SputnikMașină de poliție în Tiraspol
Mașină de poliție în Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Abonare
Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentul de luni de la Tiraspol.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol, este menționat într-un comunicat distribuit de serviciul de presă al instituției.
„Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite”, scrie sursa oficială.
În comunicat se mai spune că „obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”.
Biroul politici de reintegrare a chemat la păstrarea calmului și a anunțat că împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat.
Luni la sediul Ministerului Securității de Stat din Tiraspol au avut loc câteva explozii. Incidentul a avut loc aproximativ la ora 17.00. În rezultatul deflagrațiilor geamurile etajelor superioare au rămas fără sticle, iar din încăperi iese fum.
Forțele de ordine au blocat accesul spre edificiu. La fața locului lucrează geniștii, pompierii, medicii de la serviciul de urgență și alți specialiști.
Potrivit primelor informații, exploziile ar fi fost provocate de împușcături din lansatoare de grenade.
Здание приднестровского  МГБ в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Societate
„Ne-am culcat la podea” – locuitorii din Tiraspol, despre exploziile la sediul securității
Fluxul de știri
0