Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Racheta „Sarmat” poate transporta mai multe blocuri „Avangard”

© Russian Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiИспытание новой баллистической ракеты «Сармат»
Испытание новой баллистической ракеты «Сармат» - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rachetă balistică intercontinentală rusească „Sarmat” poate transporta mai multe focoase hipersonice „Avangard”.
CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Rachetă balistică intercontinentală rusească „Sarmat”, care este cea mai nouă în acest domeniu, poate transporta mai multe focoase hipersonice „Avangard”, a declarat comandantul Forțelor Strategice de Rachete (RVSN) Serghei Karakaev la postul de televiziune Rossiya 1.
Prima lansare a rachetei „Sarmat” a avut loc pe 20 aprilie în cadrul programului de teste de stat din lansatorul cosmodromului Plesețk.
Ministerul Apărării a remarcat că caracteristicile de proiectare în toate etapele zborului au fost confirmate, focoasele de antrenament au atins zonă desemnată pentru acest scop a terenului de antrenament Kura din Kamceatka.
"În ceea ce privește Sarmat, acesta este un sistem de rachete diferit. Se bazează pe un transportator, este mult mai puternic decât purtătorul Avangard. Și a fost creat, printre altele, pentru echipamentul de luptă al Avangard, ținând cont de faptul că numărul lor pe acest complex poate fi mai mare”, a spus Karakaev.
Potrivit lui, apariția sistemului Avangard creează o nouă eră - era armelor hipersonice. Și astăzi, nici o singură țară din lume, cu excepția Rusiei, nu are astfel de unități în serviciu de luptă, a spus comandantul Forțelor Strategice de Rachete.
După finalizarea testării, sistemul de rachete Sarmat va intra în funcțiune și va înlocui rachetele Voevoda. În formațiunea de rachete Ujurski din teritoriul Krasnoiarsk, pregătirile respective sunt deja în curs.
Fluxul de știri
0