Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pe clădirile instituțiilor de învățământ din Rusia nu pot fi instalate antene digitale

© Sputnik / OsmatescoAntenă de telefonie mobilă
Antenă de telefonie mobilă - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Abonare
Rospotrebnadzor: antenele de comunicație digitală pe teritoriul școlilor și grădinițelor sunt periculoase pentru sănătatea copiilor.
CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Inspecția de stat rusă de supraveghere a drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor a reconfirmat poziția autorităților în ceea ce privește amplasarea antenelor de comunicație digitală pe teritoriul școlilor și grădinițelor.
Anterior mai mulți operatori de comunicații digitale au solicitat excluderea din lista regulilor sanitare a restricțiilor privind amplasarea stațiilor de bază pe teritoriile instituțiilor de educație.

„Da, am primit (o astfel de cerere, red.). Răspunsul este expediat conform legii. Conform normelor sanitare în vigoare, amplasarea obiectelor care nu sunt legate funcțional de activitatea de educație nu este admisă pe teritoriul organizațiilor din sfera educației”, este răspunsul Rospotrebnadzor.

În Rusia interdicția de amplasare a antenelor de comunicații digitale pe teritoriul școlilor și grădinițelor este în vigoare din 2010. Din 2021 această restricție se extinde și asupra universităților și colegiilor.
„Încălcarea acestei norme creează riscuri serioase pentru sănătatea copiilor”, au subliniat cei de la Rospotrebnadzor.
Fluxul de știri
0