Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa Francisc, despre relația sa cu patriarhul Kiril: „Relația noastră este foarte bună”

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaВстреча патриарха Московского и всея Руси Кирилла с папой римским Франциском
Встреча патриарха Московского и всея Руси Кирилла с папой римским Франциском - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2022
Abonare
Papa Francisc și-a exprimat regretul că, la insistența diplomației vaticane, întâlnirea dintre el și întâistătătorul Bisericii Ortodoxe ruse, Chiril, ce urma să aibă loc la Ierusalim, a fost anulată.
BUCUREȘTI, 24 apr -Sputnik. Într-un interviu acordat unui cotidian („La Nacion”) din țara sa natală, Argentina, papa Francisc a spus că din păcate întrevederea dintre el și patriarhul Kiril, întâlnire planificată pentru luna iunie a acestui an, la Ierusalim, a fost anulată pentru că „ar putea crea multă confuzie.”
Papa a spus că diplomația vaticană este implicată în eforturile de pace în Ucraina și că el, personal, este dispus să facă orice pentru a opri războiul.
„Întotdeauna există proceduri. Vaticanul nu se odihneşte niciodată. Nu vă pot spune detaliile pentru că ar înceta să mai fie eforturi diplomatice. Dar încercările nu se vor opri niciodată”, a declarat el, pentru La Nacion.
Ultima întâlnire dintre papa Francisc cu patriarhul Moscovei (de fapt prima întâlnire dintre episcopii Romei și Moscovei din istorie) a avut loc în februarie 2016. Atunci cei doi întâistătători au semnat o declarație comună în care au condamnat devierile ideologice ce caracterizează lumea contemporană și mai ales societatea occidentală.
În contextul crizei din Ucraina, papa a refuzat să se alăture liderilor occidentali în a identifica vinovatul în Rusia și a stârnit reacția de revoltă a diplomației, dar și a clerului catolic ucrainean, chemând la Vatican, la via Crucis două victime ale războiului din Ucraina: o persoană de etnie rusă și o alta de etnie ucraineană.
Fluxul de știri
0