Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care sunt afecțiunile de care suferă moldovenii după mesele copioase

© Sputnik / Miroslav Rotaricozonac
cozonac - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2022
Abonare
În perioada sărbătorilor crește numărul pacienților care acuză complicații ale afecțiunilor gastro-intenstinale. Aceasta este consecința consumului în exces de bucate bogate în grăsimi, dar și combinației greșite de alimente.
CHIȘINĂU, 24 apr — Sputnik. Medicul nutriționist Luminița Suveică a explicat pentru Sputnik Moldova care este topul problemelor de sănătate specifice perioadei sărbătorilor pascale.
Potrivit ei, după masa de sărbătoarea, moldovenii suferă deseori de indigestii, acutizări ale gastritelor cronice, pancreatite cronice, hepatite, colite și chiar toxiinfecții alimentare.
"Totul este din cauza că oamenii consumă multe alimente bogate în grăsimi și care nu se combină între ele. Totodată, mănâncă copios în scurt timp, iar acest proces provoacă senzația de disconfort și balonare. Este important să începem cu un aperitiv ușor, ulterior să trecem la bucatele principale, însă nu în exces", a remarcat medicul-nutriționist.
Luminița Suveică recomandă ca a doua zi după masa de sărbătoare să fie consumată mâncare proaspătă, poate chiar o supă de legume, cât mai multă apă, dar să nu lipsească nici mișcarea – plimbări sau exerciții fizice ușoare.
În cazul în care situația de sănătate se agravează, este primordial să apelați după ajutorul medicului.
Octavian Moșin - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Podcasturi
Ce înseamnă de fapt Paștele ?
Fluxul de știri
0