Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAEIE după declarațiile generalului Minnekaev

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Abonare
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat vineri la MAEIE, după ce cu câteva ore mai devreme în rețelele de socializare și în presă au apărut declarații ale unui oficial militar rus ce vizează inclusiv regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus, se arată într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
În comunicat se mai spune că „Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de declarațiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federației Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus”.
MAEIE a calificat aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional.
Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă.
Vineri presa a publicat o declarație a generalului rus Rustam Minnekaev. Acesta a vorbit despre o a doua fază a operațiunii militare din Ucraina, care, potrivit lui, ar avea printre obiective „încă o ieșire” spre regiunea transnistreană a Republicii Moldova în care, crede acesta, ar avea loc încălcări ale drepturilor vorbitorilor de limba rusă.
Fluxul de știri
0