Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu mitropoliții Vladimir și Petru

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu a anunțat că în joia Paștelui Ortodox s-a întâlnit cu mitropolitul Moldovei, Vladimir, și cu cel al Basarabiei, Petru.
CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Maia Sandu anunță că în Joia Paștelui Ortodox i-a salutat, la Președinție, pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și pe Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
“Am discutat cu cei doi ierarhi despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și țara noastră. I-am îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-am mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină”, a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook relatând despre întrevederile cu cei doi ierarhi.
“Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic”, a mai scris Maia Sandu.
Șeful statului afirmă că în finalul celor două întrevederi i-a felicitat pe Mitropoliții Bisericilor Ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști și le-a urat sănătate, liniște și pace.
Chișinăul a fost împodobit pentru sărbătorile pascale - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Cum a fost împodobit Chișinăul de Paști
Fluxul de știri
0