Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Starea de urgență a fost prelungită cu două luni

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 18 ноября 2021
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Abonare
Deputații au decis prelungirea stării de urgență în Republica Moldova în contextul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile, începând cu data de 25 aprilie 2022. Pentru s-au pronunțat 55 de deputați ai majorității parlamentare. Deputații au votat după ce premierul Natalia Gavrilița a prezentat un proiect de hotărâre a Parlamentului, inițiat de Executiv.
Gavrilița a declarat că starea de urgență trebuie prelungită din cauza “războiului nedrept din Ucraina”.
Trebuie precizat, în cadrul ședinței Guvernului din 20 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat că Republica Moldova continuă să se confrunte cu provocări fără precedent ce țin de sectorul de securitate, de cel umanitar, economic, social, energetic, în legătură cu acțiunile militare din Ucraina, iar prognoze care ar indica asupra posibilității încetării confruntărilor militare în țara vecină nu există.
Amintim, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova a decis instituirea stării de urgență, de asediu şi de război în perioada 24 februarie - 24 aprilie.
Fluxul de știri
0