Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Târguri pascale în Chișinău: Adresele unde găsești pască și cozonac

© Sputnik / Mihai CarausTârgul producătorilor locali ”Cămara Fest” la Chișinău
Târgul producătorilor locali ”Cămara Fest” la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Primăria municipiului Chișinău anunță adresele unde vor fi organizate târguri de Paște în acest an.
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. De miercuri, 20 aprilie, și până în sâmbăta dinaintea Paștelui, în toate sectoarele din Capitală vor fi organizate târgurile tradiționale pascale. Astfel, în perioada 20 - 23 aprilie 2022, în sectoarele orașului vor fi organizate tradiționalele iarmaroace de Paști, unde vor fi comercializate pască, cozonac și alte produse alimentare specifice sărbătorii.
În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" va activa tradiționalul Târg Pascal.
În sectoarele orașului, iarmaroacele tematice cu produse pascale vor fi deschise pe următoarele adrese:
Botanica - Parcul Valea Trandafirilor, bulevardul Cuza Vodă, intersecție cu strada Sarmizegetusa
Buiucani - strada Alba Iulia, 196/3 colț cu strada Liviu Deleanu și Calea Ieșilor, 11/4 - Parcul „Alunelul"
Centru - strada Ismail, colț cu strada Dimitrie Cantemir și strada Armenească, colț cu strada Mitropolit Varlaam și strada Ismail 84-86
Ciocana - strada Voluntarilor 16, strada Ginta Latină 18, strada Aleco Russo 65/1 intersecție cu bulevardul Mircea cel Bătrân
Râșcani - bulevardul Moscova, colț cu strada Miron Costin, strada Bogdan Voievod 1/1, colț cu strada Kiev și Calea Orheiului 105/1.
E de menționat că permisele de acces pentru desfășurarea activităților de comerț în cadrul târgurilor vor fi eliberate doar pentru producătorii autohtoni care dețin autorizație sanitar-veterinară de funcționare/certificat privind înregistrarea oficială pentru siguranța alimentelor, conform ordinii solicitărilor parvenite de la aceștia și în limita de locuri disponibile.
Agenții economici participanți la târg vor asigura aspectul exterior al locurilor de comerț, corespunzător tematicii enunțate, comercializarea doar a produselor permise de autoritățile locale, respectarea condițiilor de livrare și păstrare, prescrise pentru produsele destinate comercializării, echiparea corespunzătoare a personalului de deservire, salubrizarea amplasamentului pe perioada desfășurării activității de comerț, respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virusului COVID-19 etc.
Fața lui Iisus Hristos pe o frescă bisericească - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Societate
Săptămâna Patimilor lui Hristos - semnificația fiecărei zile
Fluxul de știri
0