Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activist civic: “Entuziasmul moldovenilor de ai ajuta pe ucraineni scade”

“Entuziasmul moldovenilor de ai ajuta pe ucraineni scade”
Abonare
Dumitru Roibu, președintele Asociației Obștești “Urmașii lui Ștefan”: “Comportamentul părții ucrainene este aberant”
Dumitru Roibu, activist civic, organizator a mai multor campanii de ajutorare a refugiaților din Ucraina, consideră că entuziasmul moldovenilor are limite, iar faptul că oficialii de la Kiev se arată nemulțumiți de Guvernul de la Chișinău va genera reacții negative din partea cetățenilor noștri față de conflictul din țara vecină.
“Poziția noastră rațională de a nu transmite avioane Ucrainei pe care nici noi nu le utilizăm a trezit reacții aberante din partea Kievului. Oamenii de rând devin mai rezervați”, a declarat Roibu.
Într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova activistul civic a vorbit și despre comportamentul executivului de la Chișinău care a reacționat doar după ce a primit bani din străinătate pentru întreținerea refugiaților, iar până atunci a pus presiune pe autoritățile locale.
“Instrumentele de ajutorare a familiilor care găzduiesc ucraineni este unul complicat. Cunosc multe persoane care nu au primit nici până acum acel ajutor financiar anunțat. Cheltuielile trebuiesc acoperite din fonduri străine nu din buzunarul cetățeanului de rând”, susține Dumitru Roibu.
Fluxul de știri
0