Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: SUA au amânat livrarea F-16 în Bulgaria, temându-se de scurgeri de date către Rusia

© AP Photo / Toby TalbotF-16
F-16 - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Euractive: SUA amână livrarea de F-16 către Bulgaria de teamă să nu divulge secrete Rusiei
CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Întârzierile livrărilor de avioane de luptă americane F-16 către Bulgaria sunt cauzate de lipsa încrederii SUA în autoritățile bulgare în protejarea informațiilor confidențiale și de riscurile unor scurgeri de date către Rusia, relatează portalul Euractiv, citând doi foști miniștri bulgari ai apărării.
Anterior, ministrul bulgar al Apărării, Stefan Ianev, a declarat că începerea livrărilor de avioane de vânătoare americane F-16, pe care Bulgaria le-a plătit în avans, va fi amânată cu câteva luni. Potrivit ministrului, întârzierile sunt cauzate de pandemia de coronavirus.
„Avem probleme cu protecția informațiilor clasificate... Presupun că (livrarea – n.red.) avioanele F-16 sunt întârziate tocmai din acest motiv, deoarece securitatea tehnologiilor nu este garantată 100%”, a spus fostul ministru al Apărării Velizar Şalamanov.
Opinia lui este împărtășită de un alt fost șef bulgar al Ministerului Apărării Todor Tagaev, care crede că tehnologiile secrete legate de producția de avioane de luptă pot ajunge în mâinile rușilor.
Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Politică
Amenzi uriașe pentru purtatul panglicii Sfântul Gheorghe pe 9 mai
Fluxul de știri
0