Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Gavrilița solicitarea Ucrainei ca Moldova să-i vândă cele 6 MIG-uri

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Premierul Gavrilița a vorbit despre ajutorul oferit de către Moldova autorităților ucrainene, în contextul situației din țara vecină.
CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a refuzat să confirme sau să infirme informația privind solicitarea Ucrainei ca Republica Moldova să-i ofere șase avioane MiG, moștenite de la URSS.

Moldova este alături de Ucraina și de cetățenii ucraineni încă din prima zi a acestui război injust. Chiar și acum, deși numărul de refugiați descrește, avem peste 90 de mii de oameni care se află în Moldova, oferim ajutoare umanitare, respectăm toate sancțiunile financiar bancare și altele pe teritoriul nostru, iar în ceea ce privește asistența pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă, economică, energetică, pentru ca să ofere acest ajutor", a spus Gavrilița.

Fiind întrebată repetat de jurnaliști dacă, totuși, Ucraina a solicitat Republicii Moldova să-i pună la dispoziție cele șase avioane de luptă "MiG-29", premierul a spus că a „răspuns la întrebare”.
„Am spus cum ajutăm Ucraina în aceste vremuri dificile", a fost răspusul prim-ministrului.
Anterior, în presa ucraineană au apărut informații că Kievul a cerut Republicii Moldova să-i vândă avioanele "MiG-29", dar a primit un refuz categoric.
Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Politică
Amenzi uriașe pentru purtatul panglicii Sfântul Gheorghe pe 9 mai
Fluxul de știri
0