Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina se scumpește, motorina se ieftinește: Cât vor costa carburanții

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noi prețuri plafon pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Motorina se ieftinește, dar benzina se scumpește. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit și publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru 19 aprilie.
Astfel, pentru un litru de benzină, șoferii vor achita cu doi bani mai mult, adică 26,76 de lei. Pentru un litru de motorină, șoferii ar putea achita cu doi bani mai puțin, adică 26,24 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Economie
Guvernul a aprobat modificări la legea bugetului asigurărilor de stat
Fluxul de știri
0