Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii cer restituirea accizelor la motorină, în caz contrar vor protesta

© Sputnik / Cătălina CerneiFermieri
Fermieri - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Fermierii cer restituirea integrală a accizelor la motorina utilizată de fermierii mici și mijlocii, în caz contrar aceștia amenință cu proteste.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Fermierii cer restituirea integrală a accizelor la motorina utilizată de fermierii mici și mijlocii și respectarea legislației în vigoare privind excluderea din procesul de subvenționare a agroholdingurilor. Despre aceasta a scris președintele Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, pe o rețea de socializare, după prima ședința a Asociației.

"Toți agricultorii din organizația Forța Fermierilor cer unanim restituirea sumei întregi a accizelor la motorina fermierilor mici și mijlocii și respectarea legislației în vigoare privind excluderea din procesul de subvenționare a agroholdingurilor, controlate din ofshor. În caz contrar pornim consultările cu fermierii în privința protestelor", a anunțat Slusari.

Amintim că la ședința Parlamentului din 14 aprilie deputații au aprobat în ambele lecturi proiectul de lege ce prevede compensarea parțială a accizelor la motorină utilizată de producătorii agricoli. Este vorba de 30% din suma totală motorinei, bani ce vor fi întorși din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
În acest an, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,75 miliarde de lei. Dintre aceștia, 200 de milioane de lei vor fi distribuite, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru compensarea parțială a accizelor la motorină utilizată de producătorii agricoli.
Tragedia la Soroca: Un bărbat, strivit de un tractor - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Economie
Accizul la motorina utilizată în agricultură va fi compensat parțial
Fluxul de știri
0