Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sonsaj: Britanici nu doresc să achite costul sancțiunilor

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sondajul RedfieldWilton: tot mai puțini britanici sunt gata să suporte consecințele sancțiunilor împotriva Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În Marea Britanie, sprijinul public pentru sancțiunile impuse Rusiei din cauza operațiunii speciale desfășurate în Ucraina scade pe măsură ce prețurile la energie cresc, acest lucru îl atestă sondajul realizat de Redfield și Wilton Strategies pentru publicația The Sunday Telegraph.
„Numărul cetățenilor dispuși să plătească mai mult pentru combustibil din cauza sancțiunilor dure impuse de Occident împotriva Rusiei a scăzut de la 50 la 36 la sută în cursul lunii”, relatează publicația.
54% dintre cei chestionați au spus că situația lor financiară s-a înrăutățit în ultimul an, în timp ce în urmă cu două luni această cifră era de 42%. În plus, 62% dintre cei chestionați au admis că pe viitor situația financiară a Marii Britanii va degrada în continuare.
Mai puțin de o treime dintre participanții la cercetarea sociologică au anunțat o creștere a salariilor ca răspuns la inflație, iar două treimi dintre aceștia au recunoscut că salariile majorate oricum nu sunt suficiente pentru o viață normală în condițiile creșterii prețurilor.
Compania a efectuat sondajul pe 13 aprilie, când inflația în toată țara a atins un nivel de 7%, cel mai mare în ultimul deceniu, calculat pe an.
În țările occidentale, prețul combustibilului a sărit în sus brusc după impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a unei operațiuni militare speciale de denazificare și demilitarizare a Ucrainei.
Potrivit Gazprom, consumatorii europeni au folosit mai mult gaz iarna trecută decât a fost pompat în depozitele subterane înainte de începerea sezonului de încălzire: ca urmare, stocurile au scăzut la cel mai mic nivel din ultimii ani.
Astfel, în Marea Britanie, plafonul prețului pentru gaz și electricitate a fost majorat cu 54 la sută, iar costul benzinei și motorinei bate noi recorduri din cauza creșterii prețului mondial la petrol.
Soldați din armate SUA la exerciții militare în Bulgaria - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Editorialist
SUA sunt furioase: lumea nu se supune și privește spre Rusia
Fluxul de știri
0