Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bani de la UE pentru Republica Moldova și Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausПалатки для приема беженцев из Украины
Палатки для приема беженцев из Украины - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Abonare
Duminică, 17 aprilie 2022, Uniunea Europeană a anunțat că se vor aloca 50 de milioane de euro pentru ajutoare umanitare care vor fi trimise Ucrainei și Republicii Moldova.
BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Republica Moldova și Ucraina vor primi ajutoare din partea Uniunii Europene în valoare de 50 de milioane de euro.
Anunțul a fost făcut duminică, 17 aprilie 2022, de reprezentanții Uniunii Europene.
”Circa 45 de milioane de euro sunt rezervate pentru proiectele umanitare din Ucraina, în timp ce Republica Moldova, unde s-au refugiat de la începutul războiului sute de mii de ucraineni, va primi cinci milioane de euro”, transmite UE, potrivit agerpres.ro.
Această sumă face parte dintr-un pachet de un miliard de euro promis de Comisia Europeană la conferinţa de săptămâna trecută a donatorilor intitulată Stand Up For Ukraine (Alături de Ucraina).
Potrivit comunicatului reprezentanților UE, până acum, din această sumă au fost cheltuite deja 143 de milioane pentru ajutoare umanitare destinate celor afectaţi de invazia rusă.
Cele 50 de milioane de euro vor fi destinate serviciilor medicale de urgenţă, accesului la apă potabilă şi igienă, adăposturilor şi protecţiei, ajutoarelor băneşti şi combaterii violenţei împotriva femeilor.
Import-export - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Economie
România e prima și SUA e la coada exporturilor moldovenești
Fluxul de știri
0