Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Proteste la Paris împotriva lui Macron – video

© AFP 2022 / GEOFFROY VAN DER HASSELTProteste la Paris
Proteste la Paris - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sâmbătă, în centrul Parisului s-a desfășurat o manifestație de protest împotriva actualului președinte Emmanuel Macron, care candidează pentru un al doilea mandat
O demonstrație împotriva actualului șef al statului, candidatul francez la președinția Emmanuel Macron s-a desfășurat sâmbătă la Paris.
Manifestația, care a început după-amiază pe Place Fontenoy din arondismentul 8 al capitalei Franței, a fost organizată la chemarea liderului mișcării „Patrioții”, Florian Filippo. Manifestanții protestează împotriva posibilei realegeri a lui Macron în fruntea Franței.
La miting au fost sute de oameni nemulțumiți de politicile lui Macron.
"Suntem aici pentru că majoritatea francezilor nu l-au votat pe Emmanuel Macron în primul tur! Am ieșit să spunem nu următorului său plan pe cinci ani! Trebuie să părăsească Palatul Elysee", unul dintre organizatorii acțiunii le-a spus celor prezenți.
Manifestația se desfășura pașnic. Protestatarii scandează: „Macron – niciodată, niciodată!”.
La un moment dat a degenerat în ciocniri cu forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.
Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța a avut loc pe 10 aprilie. Potrivit datelor finale ale Ministerului francez de Interne, Macron a obținut 27,84% din voturi, liderul partidului de extremă dreapta, Marine Le Pen - 23,15%. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 24 aprilie.
Fluxul de știri
0