Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Manifestare la ambasada Federației Ruse, în susținerea prieteniei moldo-ruse

© Sputnik / Дмитрий ТереховМитинг русско-молдавской дружбы перед посольством России.
Митинг русско-молдавской дружбы перед посольством России. - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Abonare
În fața Ambasadei Federației Ruse din chișinău s-a desfășurat o acțiune în susținerea prieteniei dintre popoarele Federației Ruse și Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. “Ne-am adunat aici ca să arătăm Guvernului că nu tot poporul Moldovei este de aceeași părere ca puterea antipopulară”, au declarat participanții la acțiune. „Noi considerăm că Moldova și Rusia sunt prieteni, popoare frățești”, au mai spus ei.
Vom aminti că pe partea cealaltă a bulevardului Ștefan cel Mare un grup de oameni pichetează non stop Ambasada Federației Ruse la Chișinău, acțiunea fiind una în susținerea Ucrainei.
Amintim că ieri, la Bălți, a avut loc o acțiune de protest împotriva interzicerii panglicii “Sfântul Gheorghe” în Republica Moldova.
Acolo oamenii au scandat “Rușine”, „Fascismul nu va trece”.
Amintim că joi, 14 aprilie, Panglica „Sf. Gheorghe” a fost interzisă în Republica Moldova. Deputații au votat un proiect de lege care prevede penalizarea pentru utilizarea simbolurilor agresiunii militare. Majoritatea PAS, cu votul a 53 de deputați, au votat în lectură finală modificările la Codul Contravențional.
Trebuie precizat că, pe lângă panglica „Sfântul Gheorghe”, se interzice și utilizarea simbolurilor „V”, „Z” pe teritoriul Republicii Moldova.
Акция в поддержку России в Белграде, Сербия - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Internațional
Sârbii, în stradă pentru susținerea Rusiei și a președintelui Putin
Fluxul de știri
0