Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expulzarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului - teatru al absurdului

CC0 / Pixabay / jensjunge / Sediul ONU
Sediul ONU - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul de Externe de la Moscova a numit campania SUA de expulzare a Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului drept un teatru al absurdului.
CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Campania desfășurată de americani de expulzare a Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului este un teatru al absurdului, Statele Unite au încălcat în mod repetat fundamentele dreptului umanitar și nu corespund criteriile de apartenență la Consiliu, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Verșinin.
„Statele Unite, care se poziționează ca o locomotivă a democrației și a drepturilor omului, de fapt, nici măcar nu îndeplinesc criteriile formale de aderare la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului”, a spus diplomatul.
El a amintit că din cele 12 convenții internaționale de bază privind drepturile omului și protocoale opționale la acestea, partea americană a ratificat doar cinci. În pofida egalității de gen declarate, Statele Unite, de exemplu, nu au aderat încă la Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor.
Alte documente neratificate de SUA sunt Pactul internațional cu privire la drepturile economice, sociale și culturale, Convenția cu privire la drepturile copilului și Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități.
„Și aceasta nu este o listă completă, ci doar acorduri de bază”, a menționat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse.
Potrivit acestuia, în ultimii ani, autoritățile americane au aprobat vizitarea țării doar pentru trei raportori speciali ai Consiliul pentru dezvoltarea societății civile și a drepturile omului.
„Restul – și sunt zeci – sunt opriți”, a adăugat oficialul.
Verșinin consideră că Statele Unite ale Americii sunt o țară „în care manifestările de rasism și discriminare rasială nu numai că nu au fost eliminate în secolul 21, ci au căpătat și un caracter sistemic și structural”.
„Și de câte ori, în ultimii 20 de ani, a acționat Washingtonul ca un agresor, declanșând războaie la propria discreție în toate regiunile lumii? Au fost americanii considerați responsabili pentru numeroasele încălcări ale drepturilor omului și ale dreptului internațional umanitar în Iugoslavia, Irak, Libia, Siria?" remarcă Verșinin.
Și țara care are un asemenea trecut în sfera drepturilor omului, susține diplomatul, se angajează să decidă care dintre membri este demn de a rămâne în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.
„Teatrul absurdului – este greu să numim altfel această situație”, a rezumat viceministrul.
Anterior, Adunarea Generală a ONU a votat suspendarea participării Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului a ONU din cauza evenimentelor din Ucraina. Decizia a lipsit Rusia de dreptul de vot și dreptul de a vorbi. Ca răspuns, Moscova și-a anunțat retragerea din Consiliu.
Bucea, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Editorialist
„Semnătura lor de marcă”. Cine se află în spatele provocărilor anti-ruse din Ucraina
Fluxul de știri
0