Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Experimentele americane în Ucraina: Crimele reale despre care nu vorbeşte Occidentul

© AP Photo / Andrew Harniklaborator, cercetare - fotografie simbol
laborator, cercetare - fotografie simbol   - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Abonare
Medicamente biologice foarte periculoase au fost testate pe pacienți la un spital de psihiatrie din Merefa, regiunea Harkov, Ucraina, experimente susținute și finanțate de SUA, a raportat Ministerul Apărării din Rusia.
BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik, Doina Crainic. În registrul pacienţilor nu a existat nici o dovadă a experimentării la care au fost supuşi între 2019 și 2021, la fel cum în mass-media occidentală nu există informații despre modul cum un grup de oameni într-o situație vulnerabilă au fost utilizaţi pentru a se testa medicamente biologice cu finanțare din partea SUA.
Sociologul și antropologul mexican Jorge Gómez Neredo a spus, într-un interviu pentru Sputnik, că informațiile care provin din Rusia sunt minimizate și respinse ca propagandă sau „teorii ale conspiraţiei”, chiar dacă există plângeri cu dovezi cu privire la astfel de cazuri.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, pacienții au fost selectați cu atenție pe baza vârstei, naționalității și a statutului imunitar, iar motivul justificativ al colaborării dintre oamenii de știință ucraineni și cei americani a fost studierea transmiterii bolilor periculoase prin apă în Ucraina, dar rezultatele, conform Ministerul, ar putea fi folosit pentru a crea condiții biologice dăunătoare.
„Este îngrijorător ce s-a aflat despre cum au fost finanțate [astfel de programe], câte protocoale au fost încălcate, inclusiv cel de la Geneva din 1925, iar aceste informații sunt minimizate, fie discreditate sau atacate ca și cum ar fi o "teorie a conspirației" sau propagandă”, a mai spus Gómez Neredo.
Dar cazul spitalului psihiatric nu este singurul. La 8 martie, Ministerul de Externe din Rusia a raportat că au fost găsite documente din rețeaua de laboratoare care au funcționat în Ucraina și care susţin plângerile împotriva Statelor Unite pentru încălcarea Convenției pentru interzicerea armelor bacteriologice și toxice (CABT).
În ciuda amplorii dovezilor puse la dispoziție de Rusia chiar și Organizației Națiunilor Unite (ONU), acestea sunt respinse pentru simplul fapt că provin de la Moscova, avertizează expertul.
Cu toate acestea, atunci când acest tip de acuzații provin din Occident, informațiile, deși nu se bazează pe nicio dovadă, sunt reluate în mass-media aliniată Washingtonului.
„Nu există niciun alt punct de vedere și se pare că mass-media occidentală este singura care deţine adevărul, singura care pot vorbi și că [toate informaţiile cu privire la aceste experimente] sunt propagandă, teorii ale conspirației sau sunt împotriva păcii. (...) Occidentul încearcă să cenzureze toate informațiile care nu intră în discursul său”, a spus sociologul.
Bucea, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2022
Editoriale
„Semnătura lor de marcă”. Cine se află în spatele provocărilor anti-ruse din Ucraina
Fluxul de știri
0