Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Aneta Zasavițchi: “Anularea stării de urgență în sănătate publică o simplă formalitate”

Aneta Zasavițchi “Anularea stării de urgență în sănătate publică o simplă formalitate”.
Abonare
Situația în sectorul HoReCa este una critică, susțin reprezentanții din domeniu.
Reprezentanta sectorului HoReCa, Aneta Zasavițchi, susține că toate restricțiile au fost anulate încă de pe data de 16 martie, iar decizia de astăzi este doar o formalitate. Cel mai important este că cota TVA rămâne la nivel de 6% pentru că în Republica Moldova a fost declarată starea de urgență în întreaga țară.
“Am intrat de fapt în altă criză, cea alimentară și a gazelor naturale. Nu vorbim despre absența produselor alimentare pentru că avem o alternativă din UE. Prețul, însă, la mai multe produse este de 2-3 ori mai mare, unele chiar de 5 ori. Situația este critică”, a declarat Zasavițchi.
Aneta Zasavițchi a mai precizat că veniturile cetățenilor au scăzut și că prețul nu reflectă scumpirile, dar diminuează profitul agenților economici.
O revenire la o stare de urgență în domeniul sănătății din cauza pandemiei ar duce la un dezastru în HoReCa pentru că cheltuielile de întreținere practic se vor tripla.
Fluxul de știri
0